Choď na obsah Choď na menu
 


Pre lepší zvuk vinylu

dscn3094--640x480-.jpgdscn2991--640x480-.jpgPokial mate starsie platne,tak mozete byt len radi,ze mate este na nich analogovy zvuk.  Pokial Vam platne praskaju,tak nie je to ich vekom,ale tym,ze za ten cas sa do drazok nabil prach. Tym vznika praskot platni. To sa da odstranit s novodobou vymyslenou prackou na platne. Bezne sa uz ponuka v shopoch. Ak si platne vyperiete,doporucujem ich dat do novych obalov s antistatickou vrstvou,ktore neelektrizuju.

Treba brat na vedomie,ze raz za cas treba vycistit ihlu spravnym roztokom.        Pokial budete pocuvat starsie platne,tak Vam bude zanasat ihlu a vznikne skreslenie zvuku ako aj praskot platni.

 

 

 

Komentáre

Prehľad komentárov

oprava

(arendáš, 19. 2. 2021 9:01)

Dobrý deň, stretol som známeho,pýtal sa ma či neviem o opravárovi gramo. Známy má teslu nzc, ale závadu som sa nedozvedel. Ak ešte opravujete gramo , napíšte mi prosím odkiaľ ste a prípadne sa mi podarí zorganizovať opravu NZC. Ďakujem. Arendáš.

oleje@post.sk

Servis RESPROM A104

(Maria Raticova, 24. 8. 2018 15:14)

Dobry den,

vyhladavam stranky na servis gramoradii a skusam kto by mi vedel poradit.Som z BB.Mame doma gramoradio RESPROM A104, ktore sice hra, ale gramo je viacmenej nefunkcne..teleso sa toci,no ihla je zlomena. Este ked ihla bola funkcna,skusali sme pustit platnu,no zvuk bol minimalny.Nedal sa nijak zosilnit.Kedze gramo je este na elektronky,moja otazka znie,ci by sa ho dalo uplne spojazdnit,popripade repasovat.Viem,ze originalne nahradne suciastky sa uz dlho nevyrabaju,no existuju bazary a nadsenci,ktori tieto stroje este vedia opravit a zalozit do nich diely z inych radii toho isteho druhu.
Bolo by to u vas mozne?Ak nie,nevedeli by ste mi poradit niekoho kto by to dokazal opravit?

Dakujem velmi pekne,s pozdravom Raticová

Dobry den,

pred par dnami sa u vas bol informovat nanzel ohladom opravy nasho stareho gramoradia.Radio po zapnuti funguje,sice susti a signal je kadejaky,no hra